Gardia logo
Handlekurv 0 kr 0

Hvorfor du bør bytte ut røykvarslerE?

jan 20, 2023 | Nyheter

Røykvarslere er et viktig sikkerhetsutstyr som kan redde liv i tilfelle brann. Men for at røykvarsleren skal fungere optimalt, er det viktig å sørge for at den er vedlikeholdt og funksjonibel. Her er noen viktige grunner til å bytte ut røykvarslere:

  • Alder: Røykvarslere har en levetid på omtrent 10 år. Etter denne tiden kan sensorene begynne å svikte og varslingen ikke lenger være effektiv.
  • Batteri: Røykvarslere med 9V batteri og putetilkobling skal unngås. Disse kan være svært sårbare for feil kan forårsake brann. Det er bedre å velge røykvarslere med annen batteritype som feks. CR123A batterier som har lang levetid.
  • Brann/Røyk: Det anbefales å bytte ut røykvarslere etter et branntilløp fordi de kan ha blitt skadet eller forurenset av røyk eller varme.

Kort fortalt, bytte ut gamle eller utdaterte røykvarslere, unngå 9V batteri med putetilkobling og rengjøre røykvarslerne regelmessig for å sikre at de fungerer optimalt og holder deg trygg i tilfelle brann.”

NB: Husk og teste røykvarsleren jevnlig, minst en gang i måneden slik at du er sikker på at den fungerer tilfredsstillende og optimalt.  
Ønsker du å lese mer, se denne artikelen fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap 
Handlevogn
Din handlevogn er tom.

Ser ut som du ikke har valgt noe enda.