Gardia logo
Handlekurv 0 kr 0

Hvor bør jeg plassere røyk og varmevarslere?

feb 7, 2023 | Nyheter

Hvor bør jeg plassere røyk og varmevarslere?

Røyk- og varmedetektorer er viktige sikkerhetsdetaljer som kan redde liv i tilfelle brann. Det er derfor viktig å plassere dem på riktig sted i hjemmet ditt.

Ifølge brannvesenet bør røykvarslere plasseres på soverommene og i gangene, slik at de varsler deg så tidlig som mulig i tilfelle brann. Det er i henhold til Forskrift om brannforebyggende tiltak og tilsyn § 6-3 krav om røykvarsler i boliger, og anbefales å plassere minst én røykvarsler i hver etasje i hjemmet ditt, og det anbefales å plassere den midt i taket. Varsleren fungerer best hvis man plasserer røykvarsleren minst 50cm fra vegg eller fra toppen av et vinklet tak.  Det er også viktig at varmevarslere ikke blir plassert rett over varmekilder eller kan få direkte sollys på seg.

Varmevarslere bør plasseres i kjøkkenet, stuen eller andre rom hvor det er økt risiko for brann, for eksempel hvor det er elektriske apparater eller åpen ild.

Loven sier at det er et lovpålagt krav om å ha røykvarsler i boliger, i henhold til Forskrift om brannforebyggende tiltak og tilsyn § 6-3. Det er anbefalt å ha varmedetektorer i tillegg for økt sikkerhet.

Det er viktig å vedlikeholde og teste røyk- og varmedetektorene dine regelmessig for å sikre at de fungerer som de skal i tilfelle brann. Husk også å bytte ut batteriene og erstatte detektorene etter utløpsdatoen.

I tilfelle av brann, kan disse enkle, men viktige sikkerhetsdetaljene være avgjørende for å beskytte deg og din familie. Så ikke nøl med å installere røykvarsler i ditt hjem i henhold til lovpålagte krav og plasser det i taket midt i rommet, og vurder å installere varmedetektorer for økt sikkerhet.

Se vårt utvalg av røyk- og varmevarslere her 

Handlevogn
Din handlevogn er tom.

Ser ut som du ikke har valgt noe enda.